Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
 

ΘΑΛΑΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΕΝΟΣ ΒΑΓΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Μοντέλο: MFST21

 

 

Ο θάλαμος είναι κατάλληλος για την επεξεργασία προϊόντων κρέατος [αλλαντικών] εκτελώντας αυτόματα όλα τα σταδία επεξεργασίας κάθε προϊόντος.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Η κατασκευή του είναι εξ ολόκληρου από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304 κατάλληλο για τρόφιμα. Αποτελείται από τα πλευρικά τοιχώματα, οροφή, δάπεδο, πόρτα.
Όλα τα τοιχώματα είναι διαιρούμενα και διαθέτουν μόνωση συμπιεσμένης πολυουρεθάνης πετυχαίνοντας μηδενικές απώλειες θερμότητας.
Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από σκελετό ιδιαίτερα ενισχυμένο και διαθέτει πλευρικούς προστατευτικούς οδηγούς και ράμπα φόρτωσης.
Η πόρτα είναι στιβαρή κατασκευή, διαθέτει δυο μεντεσέδες, δυο κλείστρα και λάστιχο σιλικόνης για τη σωστή στεγανότητα.
Η θέρμανση του θαλάμου γίνεται με θερμοστοιχεία [αντιστάσεις] ειδικού ανοξείδωτου κράματος για μεγάλη αντοχή στη διάβρωση.
Η κυκλοφορία του αέρα είναι ελεγχόμενη. Ένας μετατροπέας συχνότητας [Inverter] ρυθμίζει τις στροφές του ανοξείδωτου ανεμιστήρα και κατευθύνει τον αέρα στα ειδικά πλευρικά κανάλια, τα οποία είναι επιφορτισμένα να κατανέμουν ομοιόμορφα τον αέρα. Ο έλεγχος της θερμοκρασίας του προϊόντος [καρδιά] γίνεται με αισθητήριο πυρήνα για καλύτερο αποτέλεσμα του τελικού προϊόντος.
Οι σωληνώσεις του θαλάμου διαθέτουν ηλεκτροβαλβίδες και μπέκ ψεκασμού για τη λειτουργία των συστημάτων. Διαθέτει σύστημα εσωτερικού πλυσίματος με ειδικό χημικό καθαριστικό.

Οι διαστάσεις του θαλάμου 1 βαγονιού είναι: Π.1600 - Β. 1500 - Υ. 2800 χιλιοστά
Οι διαστάσεις κάθε βαγονιού είναι : Π.1000 - Β. 1000 - Υ. 1980 χιλιοστά
Η Χωρητικότητα κάθε βαγονιού είναι: από 120 έως 300 κιλά ανάλογα με το προϊόν.
Η παραγωγή του θαλάμου 2 βαγονιών είναι : 250 κιλά λουκάνικο σε 2,5 ώρες περίπου.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ
Η λειτουργία του θαλάμου είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και επιτυγχάνεται με τον νέας τεχνολογίας επεξεργαστή JUMO IMAGO F 3000 Γερμανικής κατασκευής, εκτελώντας τα επιθυμητά προγράμματα για τα προϊόντα της Αλλαντοποιίας σε όλα τα σταδία [βήματα] επεξεργασίας [Στέγνωμα -Ψήσιμο -Κάπνισμα -Βράσιμο -Ντούς -Κρύωμα και Πλύσιμο καμπίνας].
Ο επεξεργαστής είναι κατάλληλος για τον έλεγχο και τη δημιουργία των ζητούμενων συνθηκών (θερμοκρασίας - υγρασίας - πυρήνα) των προϊόντων αλλαντοποιίας. Είναι εύκολος στο χειρισμό, προγραμματισμό και μπορεί να δεχτεί αλλαγή στις ζητούμενες τιμές σε κάθε φάση της λειτουργίας του.
Διαθέτει μνήμη 99 προγραμμάτων που μπορούν να εισαχθούν, να αποθηκευτούν, και να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή. Κάθε πρόγραμμα που επιλέγεται από έναν κατάλογο, αποτελείται από τα διάφορα βήματα διαδικασίας (με τις σχετικές τιμές ζητουμένων ορίων), και μπορεί να περιέχει έως 99 βήματα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ο πίνακας ελέγχου διαθέτει όλα τα ηλεκτρικά εξαρτήματα που απαιτούνται για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του. Διαθέτει σύγχρονα συστήματα ελέγχου μέσω επεξεργαστή με ενδείξεις μηνυμάτων ειδοποίησης σε οποιοδήποτε στάδιο της επεξεργασίας και οπτικό και ηχητικό συναγερμό για υπερθέρμανση και βλάβη.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
H ηλεκτρική τάση / ισχύς είναι: 380 V / 32 KW
Παροχή κρύου νερού: σωλήνα 1/2 in, πιέσεως 2 - 4 bar .
Παροχή ζεστού νερού: σωλήνα 1/2 in, πιέσεως 2 - 4 bar.
Παροχή αέρα: σωλήνα 1/2 in, πιέσεως 5 bar.