Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
 

ΘΑΛΑΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΡΑΣΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 4 ΒΑΓΟΝΙΩΝ

Μοντέλο: MBST14

Κατασκευαστής: TEXNIKA-INOX

 

 

Ο θάλαμος είναι κατάλληλος για την επεξεργασία βραστών προϊόντων κρέατος [αλλαντικών] εκτελώντας αυτόματα όλα τα σταδία επεξεργασίας κάθε προϊόντος.
 
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Η κατασκευή του είναι εξ ολόκληρου από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304 κατάλληλο για τρόφιμα αποτελούμενος από πλευρικά τοιχώματα, οροφή, δάπεδο, πόρτα συναρμολογούμενα με βίδες.
Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από σκελετό ιδιαίτερα ενισχυμένο με φύλλο πάχους 4 χιλ. και διαθέτει πλευρικούς προστατευτικούς οδηγούς και ράμπα φόρτωσης με ειδικό κούμπωμα στην όρθια θέση καθώς και έξοδο αποχέτευσης.
Η πόρτα του θαλάμου είναι στιβαρής κατασκευής διαθέτει δυο μεντεσέδες, δυο κλείστρα και λάστιχο σιλικόνης για τη σωστή στεγανότητα.
Όλα τα τοιχώματα είναι διαιρούμενα διαθέτουν μόνωση συμπιεσμένης πολυουρεθάνης πάχους 80 χιλιοστών πετυχαίνοντας μηδενικές απώλειες θερμότητας.
Οι διαστάσεις του θαλάμου 4 βαγονιών είναι: Π. 2500 - Β. 2500 - Υ. 2800 χιλιοστά
Η παραγωγή του θαλάμου 4 βαγονιών είναι : 1000 κιλά λουκάνικο σε 2,5 ώρες περίπου.
Οι διαστάσεις κάθε βαγονιού είναι : Π.1000 - Β. 1000 - Υ. 1980 χιλιοστά
Η Χωρητικότητα κάθε βαγονιού είναι: από 120 έως 300 κιλά ανάλογα με το προϊόν
 
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Η θέρμανση του θαλάμου γίνεται με σωληνώσεις δικτύου ατμού που είναι όλες από ανοξείδωτο χάλυβα και διαθέτουν ηλεκτροβαλβίδες και για τη λειτουργία των συστημάτων.
Η εξαγωγή αέρα επιτυγχάνεται με φυγοκεντρικό ανεμιστήρα και ηλεκτροπνευματικά συστήματα.
Η κυκλοφορία ατμού στο θάλαμο επιτυγχάνεται με ανεμιστήρα ανοξείδωτο μέσω των ειδικών πλευρικών καναλιών για τη ομοιόμορφη κατανομή του αέρα.
Διαθέτει σύστημα σωληνώσεων κρύου ύδατος για το "Ντους" των προϊόντων.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ
Η λειτουργία του θαλάμου βρασμού είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και επιτυγχάνεται με επεξεργαστή JUMO mTRON Γερμανικής κατασκευής, νέας τεχνολογίας εκτελώντας τα επιθυμητά προγράμματα για τα προϊόντα της Αλλαντοποιίας σε όλα τα σταδία [βήματα] επεξεργασίας [Βράσιμο -Ντούς –Απαγωγή αέρα - Ειδοποίηση].
Ο έλεγχος της θερμοκρασίας του προϊόντος [καρδιά] γίνεται με αισθητήριο πυρήνα για καλύτερο αποτέλεσμα του τελικού προϊόντος.
Ο επεξεργαστής είναι ειδικής χρήσης και κατάλληλος για τον έλεγχο της δημιουργίας των ζητούμενων συνθηκών (θερμοκρασίας - υγρασίας - πυρήνα) των βραστών προϊόντων αλλαντοποιίας. Είναι εύκολος στο χειρισμό, προγραμματισμό και μπορεί να δεχτεί αλλαγή στις ζητούμενες τιμές σε κάθε φάση της λειτουργίας του.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ
Τα προγράμματα επιλέγονται από έναν κατάλογο ή επιλέγονται από τις εμφανιζόμενες στην οθόνη σημαντικότερες εικόνες. Ένα πρόγραμμα αποτελείται από τα διάφορα βήματα διαδικασίας (με τις σχετικές τιμές επιθυμητών ορίων), και μπορεί να περιέχει έως 99 βήματα (συνολικά 3000 βήματα για όλα τα προγράμματα). Διαθέτει 99 προγράμματα που μπορούν να εισαχθούν, να αποθηκευτούν, και να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ο πίνακας ελέγχου είναι σε ανοξείδωτο στεγανό πλαίσιο και διαθέτει όλα τα ηλεκτρικά εξαρτήματα [διακόπτη ισχύος, τηλεχειριζόμενους διακόπτες, ασφάλειες, ενδεικτικά, κ.λ.π.] που απαιτούνται για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία όλων των συστημάτων του.
Διαθέτει σύγχρονα συστήματα ελέγχου μέσω επεξεργαστή καθώς, και ενδεικτικές λυχνίες λειτουργιών και συστημάτων ελέγχου [alarm].
Διαθέτει επίσης και ηχητικές ενδείξεις για υπερθέρμανση, βλάβη, 'η ειδοποίηση σε οποιοδήποτε στάδιο της επεξεργασίας.
 
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
H ηλεκτρική τάση / ισχύς είναι: 400 V / 14,0 KW.
Παροχή κρύου νερού: σωλήνα 3/4 in, πιέσεως 3 - 4 bar.
Παροχή αέρα: σωλήνα 1/2 in, πιέσεως 5 bar.
Παροχή ατμού: σωλήνα 1 in , πιέσεως 2 bar.