Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
 

ΘΑΛΑΜΟΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΣΑΛΑΜΙΟΥ ΑΕΡΟΣ

Κατασκευαστής: TEXNIKA-INOX

 

 

Ο θάλαμος κατασκευάζεται από ανοξείδωτο πάνελ πάχους 80 χιλιοστών. Η πόρτα του είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα με πλάτος 1100 χιλ. Η κεντρική μονάδα κλιματισμού τοποθετείται εξωτερικά και διατηρεί τις επιθυμητές κλιματικές συνθήκες μέσα στον θάλαμο.

Εσωτερικά υπάρχουν ανοξείδωτοι αεραγωγοί κυκλοφορίας και απαγωγής αέρα, καθώς και αισθητήρια Θερμοκρασίας και Υγρασίας.

Οι διαστάσεις του είναι: Π. 1500 - Β. 4000 - Υ. 2800 χιλ.

Η Χωρητικότητα του θαλάμου είναι:  3 βαγόνια [ Χ 300 κιλά σαλάμι αέρος.]

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

H κατασκευή της μονάδας  είναι εξ ολόκληρου από ανοξείδωτο χάλυβα  AISI 304 κατάλληλο για την επεξεργασία προϊόντων κρέατος

Συμπεριλαμβάνει ηλεκτρικές αντιστάσεις και ψυκτικό στοιχείο για την ρύθμιση της θερμοκρασίας.Η κυκλοφορία του αέρα του θαλάμου επιτυγχάνεται με ένα φυγοκεντρικό ανοξείδωτο ανεμιστήρα. Ένα ηλεκτρικό σύστημα τάμπερ αναλαμβάνει την εναλαγή του αέρα.Η εισαγωγή φρέσκου αέρα και καπνού γίνεται με ηλεκτροπνευματικά συστήματα τάμπερ.Μια γεννήτρια καπνού προμηθεύει τον καπνό όταν αυτό είναι απαραίτητο.Η λειτουργία του θαλάμου είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και επιτυγχάνεται με ψηφιακό ηλεκτρονικό επεξεργαστή JUMO Γερμανικής τεχνολογίας εκτελώντας εκατό επιθυμητά προγράμματα για όλα τα σταδία [ βήματα ]  επεξεργασίας  [ Εναλλαγή αέρα -Κάπνισμα -Εισαγωγή φρέσκου αέρα ]  και για ολόκληρο τον κύκλο επεξεργασίας [ ημέρες ωρίμανσης του σαλαμιού αέρος ].


Ο ηλεκτρικός πίνακας ελέγχου είναι ανοξείδωτος και στεγανός. Διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα έλεγχου καθώς και τις απαραίτητες ενδεικτικές λυχνίες λειτουργιών και συστημάτων έλεγχου. Στον πίνακα επίσης βρίσκονται όλα τα απαιτούμενα εξαρτήματα [ ρελέ- θερμικά- διακόπτες- ασφάλειες- επεξεργαστή- σειρήνα- κ.α.] καθώς και όλα τα συστήματα ασφαλείας [alarm].

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας του προϊόντος [ καρδιά ] γίνεται με αισθητήριο πυρήνα για καλύτερο αποτέλεσμα του τελικού προϊόντος.

Η Ισχύς του είναι: 15 kW.