Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
 

ΜΗΧΑΝΗ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Μοντέλο: FLEXI

Κατασκευαστής: VERIPACK

 

 

Οι μηχανές θερμό-διαμόρφωσης FLEXI είναι εξαιρετικά αξιόπιστες με σχετικά μικρές διαστάσεις. Παράγονται για να καλύψουν τις ανάγκες μικρομεσαίων κύκλων παραγωγής αλλά διαθέτουν την ποιότητα και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά μηχανών μεγαλύτερων σειρών. Κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα και είναι σχεδιασμένες για να καθαρίζονται εύκολα αποφεύγοντας την συσσώρευση υπολειμμάτων και να αντέχουν στον χρόνο. Βρίσκουν εφαρμογή στον χώρο των τροφίμων (κρέας, ψάρι, ζυμαρικά, γλυκά κ.τ.λ.) ή σε άλλους χώρους (φάρμακα, ανταλλακτικά κ.α.). Με την δυνατότητα να χρησιμοποιεί διαφορετικά είδη φιλμ, την απλή λειτουργία, την εύκολη και περιορισμένη συντήρηση η FLEXI είναι η σωστή επιλογή για κάθε εταιρεία.
 
·    Σύστημα τροφοδοσίας: Βηματικό μοτέρ για υψηλή ακρίβεια και συντομότερη ρύθμιση ταχύτητας.
·    Στοιχεία μπομπίνας φιλμ: Η μπομπίνα του φιλμ σφράγισης μπορεί να φτάσει τα 350mm σε διάμετρο ενώ αυτή του φιλμ διαμόρφωσης τα 400mm. Το άνοιγμα στον πυρήνα του φιλμ μπορεί να είναι από 3” έως και 6” ίντσες.
·    Διαμόρφωση: Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ της διαμόρφωσης με συμπιεσμένο αέρα και/ή με κενό. Για τα “rigid” φιλμ χρησιμοποιείται συμπιεσμένος αέρας και έμβολα διαμόρφωσης για να πετύχουμε διαμόρφωση υψηλής ποιότητας. Περιέκτες διαφορετικών σχημάτων μπορούν να παραχθούν με ευκολία αλλάζοντας απλώς το εσωτερικό τμήμα του καλουπιού.
·    Φόρτωση: Η φόρτωση των περιεκτών μπορεί να είναι χειροκίνητη ή αυτόματη ανάλογα με το προϊόν και την ποσότητα.
·    Σφράγιση: Η πλάκα κόλλησης μπορεί να είναι περιμετρική ή ολική με τις ακόλουθες επιλογές: με κενό και σφράγιση / με κενό και έγχυση αδρανών αερίων ακολουθούμενα από σφράγιση / μόνο σφράγιση. Έχουμε την δυνατότητα να σχεδιάσουμε την πλάκα κόλλησης με “εύκολο άνοιγμα” του περιέκτη.
·    Επιμήκης κοπή: Περιστρεφόμενες λεπίδες ή με πνευματική άσκηση πίεσης λεπίδων / με πνευματική πίεση και/ή κοπή με “ψαλίδι” για τα “rigid” φιλμ
·    Διαμήκης κοπή: Με λεπίδες εύκαμπτου φιλμ / με διάτρηση για εύκολο άνοιγμα. Με μαχαίρι γκιλοτίνα για rigid φιλμ / με γκιλοτίνα και αφαίρεση 3mm ή παραπάνω φιλμ.
·    Κοπή διαμόρφωσης: Για συγκεκριμένα προϊόντα η κοπή μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να ακολουθεί το σχήμα του προϊόντος σε flexible ή rigid φιλμ.
·    Απομάκρυνση περισσεύματος φιλμ: Το περίσσευμα του φιλμ μπορεί να απομακρυνθεί με αναρρόφηση, να τυλιχτεί σε ειδικά διαμορφωμένους κυλίνδρους ή ακόμα και να κονιορτοποιηθεί.
·    Ασφάλεια: Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο να εμποδίζεται η πρόσβαση σε επικίνδυνα σημεία της μηχανής. Μια σειρά από διακόπτες ασφαλείας σταματούν την μηχανή άμεσα εάν κάποιος από τους διακόπτες μετακινηθεί έστω και μερικώς.
·    Έλεγχος: Η FREEDOM είναι εξοπλισμένη με μικροεπεξεργαστή ελέγχου και προγραμματισμού. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε όλες τις παραμέτρους του τεχνολογικού κύκλου (π.χ. χρόνοι, θερμοκρασίες, επίπεδο κενού που απαιτείται στην συσκευασία, βήμα μηχανής, ταχύτητα μετακίνησης της αλυσίδας και διάφοροι άλλοι παράμετροι των λειτουργιών της μηχανής). Ένα σύστημα διαχείρισης on-line είναι διαθέσιμο για να παρέχει βοήθεια στις διαφορετικές φάσεις προγραμματισμού. Υπάρχει επίσης ένα τεστ αυτό-διάγνωσης βλαβών, ευρείας κλίμακας, για να επιτρέπει στον χρήστη να αναγνωρίζει άμεσα την αιτία/πρόβλημα που ακινητοποίησε την μηχανή, και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να διορθώσει το πρόβλημα και να επαναφέρει την μηχανή στον κύκλο παραγωγής. Οι αλυσίδες μπορούν επίσης να κινηθούν χειροκίνητα για να διευκολυνθεί ο χρήστης κατά την εισαγωγή του φιλμ.
·    Κενό αέρος: Οι αντλίες κενού έως και 300mc/h (για την f421) μπορούν να ενσωματωθούν στην μηχανή. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν διαθέσιμες άλλες λύσεις που φτάνουν σε κεντρικά συστήματα δημιουργίας κενού.
·    Προαιρετικός εξοπλισμός: Οι μηχανές FLEXI μπορούν να εξοπλιστούν με σύστημα συρρίκνωσης, με σύστημα εισαγωγής αερίων τροποποιημένης ατμόσφαιρας, με εκτυπωτή ημερομηνίας μεταφοράς, με σύστημα ανάμιξης αερίων, εκτυπωτή μελάνης, σύστημα επικόλλησης ετικέτας, δοσομετρητές, φωτοκύτταρο για χρήση προ-εκτυπωμένου φιλμ κ.α.
 

 
Flexi
Μήκος μηχανής
6.730mm
Πλάτος μηχανής
845–945mm
Ύψος μηχανής
1.950mm
Χώρος φόρτωσης
Έως και 900mm
Πλάτος φιλμ διαμόρφωσης
321-421-461mm
Max βάθος διαμόρφωσης
140mm
Διάμετρος μπομπίνας φιλμ διαμόρφωσης
400mm
Διάμετρος μπομπίνας φιλμ σφράγισης
350mm
Πυρήνας μπομπίνας φιλμ
3” (76mm)
Max βήμα μηχανής
480mm
Max βήμα μηχανής με σταθμό προθέρμανσης του φιλμ
300-360mm
Ισχύς (χωρίς αντλία κενού)
13Kw
Πίεση αέρα
6bar
Κατανάλωση αέρα
900Nl/min
Κατανάλωση νερού
80 L/h